Honvédelem és Hõsök napja Bonyhádon

20100526-1.jpg20100526-2.jpgA honvédelem napja (május 21.), és Hõsök napja (idén május 30.) alkalmából a bonyhádi Magyar Nemzetõrség és a Honvéd Hagyományõrzõ Egyesület klubja május 25-én rendhagyó programot szervezett. Különösen a fiatalokra gondolva idén – hagyományteremtõ szándékkal – az alábbi programokkal ünnepelték az említett két jeles napot a bonyhádi Ifjúsági Parkban:

20100526-3.jpg20100526-4.jpgÖnvédelmi illetve harcmûvészeti bemutató. Ezt a bonyhádi ninjutsut gyakorló nemzetõr tagjai mutatták be kellõ elszántsággal és életszerûséggel. Markovics Milán Mór néhány perces elõadásában kitért a harcmûvészetek lélektani és pedagógiai területeken kifejtett jótékony hatásaira. Elmondták az általuk mûvelt harcmûvészet történetét és kapcsolatát a mai "nindzsás" filmekkel. A különbözõ technikák révén pedig mindenki megtekinthette, hogy kellõ önuralom mellett nemcsak a gyengébbek és felkészületlenebbek tudnak eredményesek lenni az önvédelemben, hanem a megelõzésben is fontos a megfelelõ hozzáállás, lélekjelenlét.

"Mire van jogom, mikor és hogyan védhetem meg magam?" címmel egy kört alkotva mindenki meghallgatta dr. Borsos Balázs elõadását, és a felmerült kérdésére választ kaphatott. Az elõadást többen külön meg is köszönték, hiszen ahogy mondták: "a hétköznapi emberek nincsenek tisztában a jogaikkal."

A délutánt barátságos labdarúgó meccs zárta, melyen a résztvevõk és nézõk vegyesen csaptak össze. A délután nagyon jó és békés hangulatban telt, sajátos, ám emlékezetes módon azok számára, akik ilyen módon ünnepelték a honvédelem és a Hõsök napját.