A nagymányokiak arattak a matematika versenyeken

Kiemelkedõ matematika versenyeredményekkel büszkélkedhetnek az aktuális tanévben a nagymányoki II. Rákóczi Ferenc ÁMK harmadik osztályos tanulói. Öt komoly versenyen mérették meg tudásukat, a legutóbbinak a végeredménye ma érkezett meg az intézményhez, és ebbõl kiderült, hogy itt bizony „taroltak”a nagymányoki ifjak, hiszen elhozták a megyei elsõ három helyezést. Nézzük tételesen az öt verseny eredményét, hiszen megérdemlik a kisdiákok:

Októberben Pécsett a Bolyai matematika csapatverseny Baranya-Tolna megyei fordulóján bronzérmesek lettek (csapattagok: Gungl Brigitta, Ireczky Dániel, Melcher Márk, Székely Janka). Idén februárban a Zrínyi Ilona matematika verseny Tolna megyei fordulóján Ireczky Dániel az 5., Székely Janka a 13., illetve Melcher Márk a 2. helyen végzett, utóbbi teljesítményével bejutott az országos döntõre.

Márciusban három tudáspróbán is szerepeltek a nagymányoki diákok: A Kenguru Nemzetközi Matematika verseny Tolna megyei fordulóján Székely Janka 1., Melcher Márk 7., Feik Johanna 11., Gungl Brigitta 15., míg Ireczky Dániel 15. helyezett lett. A Bátaszéki háromfordulós matematika versenyen Melcher Márk 5., Székely Janka pedig 9. lett, és mindketten bejutottak az országos döntõbe. Végül a Kalmár László matematika verseny Tolna megyei fordulójának eredménye: Ireczky Dániel nem talált legyõzõre, Melcher Márk pedig a képzeletbeli dobogó második fokára állhat fel. Õk ketten részvételi lehetõséget nyertek az országos döntõbe. Rajtuk kívül még három nagymányoki fiatal teljesített sikeresen: Székely Janka a 3., Gungl Brigitta a 10., Feik Johanna pedig a 11. helyezést szerezte meg. A diákok felkészítõ tanára Stallenberger Józsefné.