Villámakció Bonyhád szívében

20100414-1.jpgA következõ tudósítást a bonyhádi Perczel Mór Szakközépiskola 11.B osztályától kapta a Völgység Portál:

Osztályunk április 13-án reggel 8 órakor a Városháza elé masírozott az általunk készített táblákkal, hogy egy rövid figyelemfelhívó akciót tartsunk. Már az odaúton feltûnést keltettünk. Akciónk során az éppen arra hajtó autósok figyelmét szerettük volna felhívni arra, hogy a mai kor embere túlságosan sokat használja az autót, ami nagyon szennyezi a Földet és ráadásul részben miattuk is a Föld Fekete arany készlete is egyre csökken.

Az akciót azért szerveztük, mert ez volt az utolsó fordulós feladatunk a szekszárdi Ifjúsági Unió "Ne légy Birka!" címû környezetvédelmi vetélkedõjében. A vetélkedõre õsszel jelentkeztünk, és miután az eddigi 4 fordulót tisztességgel végigdolgoztuk, ezt a fordulót is komolyan vettük. (A vetélkedõ folyamán választottunk egy környezetvédelmi témát, a 20100414-3.jpgfényszennyezést. A témában készítettünk újságot és szerveztünk egy elõadást, melyre Dr. Kolláth Zoltánt hívtuk 20100414-2.jpgmeg, valamint tettünk különbözõ környezetvédelmi fogadalmakat.) Legnagyobb sajnálatukra a sajtót az idõjárás eltántorította a megörökítéstõl, ami nagy csalódást keltett reggel! Az általunk készített képeken is látható, hogy milyen lelkesen álltunk a város fõterén, dacolva a szeszélyes áprilisi idõjárással, esõvel!

A felvonulást sikeresnek mondhatjuk, hiszen sok autós, gyalogos és biciklis is nézte ezt a maroknyi csapatot, lassítottak kicsit, hogy néhány táblát el tudjanak olvasni, de balesetet természetesen nem okoztunk.

Reméljük akciónkkal nem azt értük el, hogy zavartuk az emberek nyugalmát, hanem gondolatot ébresztettünk bennük, hogy néha mozduljanak ki a szabadba, sétáljanak többet, esetleg túrázzanak. Ha mégis utaznának, akkor használják a tömegközlekedési eszközöket vagy vegyék elõ a kerékpárokat és azzal járjanak dolgozni.