Képek a Bárkából

20100406-2.jpgA Bárka Mûvészeti Szalon 31 tagjának alkotásaiból nyílt ma kiállítás a bonyhádi mûvelõdési központban. A tárlatot ajánló Lönhárd Ferenc, a Bárka Mûvészeti Szalon elnöke beszélt az 1996-ban Tolnán megalakult civil szervezetrõl, majd a mûvészetrõl mondott szép gondolatokat. Idézte a német kisebbség mondását, mely szerint „az alkotó ember munkájával ad értelmet az életének”. (A fotón: a megnyitón Jászberényi Tünde zenélt, a háttérben a tárlatot megnyitó Lönhárd Ferenc.)

– Sok alkotó másolással kezdi a pályafutását, amivel nincs is semmi gond. Picasso így fogalmazott: másolok, csak néha eltévesztem. A Bárka alkotói is tévesztenek ily módon néha, és egyre egyedibb alkotásokat láthat a közönség. Az alkotás pedig akkor kel életre, ha mások is látják. A tehetség, a szorgalom, a tanulni vágyás, más alkotók tisztelete, és a bemutatkozási lehetõségek emelhetnek profivá egy alkotót. Jómagam virágoskertnek tekintem a Bárka Mûvészeti Szalont, méghozzá a mezõ vadvirágaival, ami illatot ad a színkavalkádnak. Ahogy a vadvirágoknak, úgy az amatõr mûvészeknek is mindig lesz helyük a palettán. Ezen a tárlaton mindenki a saját „hangján” szólal meg a képeivel – és ha már van az alkotóra jellemzõ vonás a képein, akkor már egyéniségrõl beszélhetünk – foglalta össze gondolatait Lönhárd Ferenc.

A kiállítás április 30-ig tekinthetõ meg, hétfõn 11-18 óráig és keddtõl péntekig 10-17 óráig, valamint április 17-én, szombaton 10-12 óráig.