Miniszteri látogatás Bonyhádon

20100330-1.jpgAz MSZP Bonyhád Városi Szervezetének meghívására tegnap Bonyhádra látogatott Dr. Székely Tamás egészségügyi és szociális miniszter. Székely felkereste az MSZP helyi pártirodáját, majd Potápi Árpád János polgármesterrel találkozott. Ezt követõen a miniszter megtekintette a Városi Kórházban zajló átépítési munkálatokat, és egészségügyi fórum keretében válaszolt a kórházi dolgozók kérdéseire. Dr. Barcza Zsolt hiányolta a közönség soraiból a meghívott háziorvosokat és polgármestereket.

Dr. SzékelyTamás elmondta, hogy hazánk Európai Uniós tagságát megelõzõen a címzett- és céltámogatásokra számíthattak csak a kórházak, míg ma már hatalmas uniós támogatási összegekkel lehet számolni. Hazánkban hét kórház nyert el fejlesztési lehetõséget, köztük a bonyhádi intézmény. Az építkezések mellett azonban az is fontos, hogy kik fognak itt dolgozni. A miniszter beszélt a rezidensképzésrõl, és hogy pályázni lehet szakdolgozók felvételére, humán erõforrásra és képzésekre is.

A fórum résztvevõi több kérdést is intéztek a miniszterhez, többek között a kredit pontokkal, a finanszírozással, és a gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatosan. A bonyhádi kórházberuházás önrésze a tervezett 80 millióhoz képest már több mint 300 millió Ft, ami igencsak megterheli az önkormányzat kasszáját. Székely Tamás elmondta, hogy a felmerült többletköltségek hamarosan kompenzálásra kerülhetnek.