Egymás produkcióit is megnézték a fiatalok

20100329-6.jpgMárcius 27-28-án – hagyományteremtõ céllal – rendezték meg a bonyhádi Vörösmarty Mihály ÁMK munkatársai a Gyermekmûvészeti Fesztivált, melynek célja, hogy a kistérségben készült mûvészeti alkotásokat és produkciókat minél szélesebb körben megismertessék. A szakemberekbõl álló zsûri nagyon fontosnak tartotta a kezdeményezést, régóta hiányzott a kistérség kulturális életébõl egy hasonló antológia. A felkészítõ tanárok számára is hasznos volt, ezt bizonyítja, hogy rendkívül sokan beültek a zsûri szakmai értékelésére, ahol õszinte hangú beszélgetés alakult ki az értékelõk, a felkészítõ tanárok és a fellépõk közt. A gyereknek is nagy igényük van arra, hogy kiléphessenek iskolájukon, településükön túl, és tudásukat megmutathassák a máshol élõknek is.

20100329-7.jpgRendkívül sok jó ötlet volt a produkciókban, sok tehetség villant meg, akiket jó lenne színpadközelben tartani, és foglalkozni kell velük. Negatívum (és ennek a problémának a megoldására is jó alkalom volt a fesztivál), hogy nem mindenki tud a színpad lehetõségeivel élni. Ez abból adódhat, hogy a térségi kistelepüléseken nem áll módjukban a technikai lehetõségek kihasználása.

Örömteli érzés volt, hogy a fellépõ gyerekek igyekeztek megnézni egymás produkcióit is, hogy tudásukat viszonyítani tudják a másikéhoz. Mind a felkészítõ tanárok, mind a fellépõk tudásuk legjavát nyújtották. A szombati napon 3 színházi produkció, illetve 23 vers- és prózamondó mutatkozott be. Vasárnap 39, többségében táncos produkciót tekinthetett meg a közönség a zsúfolásig megtelt színházteremben.

A zsûri által legjobbnak ítélt 15 táncos, 7 vers illetve próza, és egy színházi produkció kerül bemutatásra az április 25-én megrendezendõ gálamûsoron, melyre minden érdeklõdõt szeretettel várnak.