Szónokoltak az Együtt a jövõnkért projekt keretében

20100327-1.jpgA Laurus Alapítvány munkatársai és önkéntesei március 26-án a Szent László TISZK Perczel Mór Szakközépiskola ÖKONAPJÁN két programot bonyolítottak le az Együtt a jövõnkért 2010. címû projekt keretében. Foglalkozást tartottak a tanulóknak, amely keretében a környezetbarát termékek használatának elõnyeit ismertették meg, majd az ügyes kezû tanulók természetes alapanyagból szõtt vászontáskára festhettek vízbázisú akrilfestékkel, a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozó, a „Föld Órája” programot népszerûsítõ témában.

20100327-2.jpgEzt követõen az iskolásokkal részt vettek a demonstráción, majd a Szabadtéri színpadon bonyolították le a korábban az intézményben meghirdetett szónoklatversenyt. A verseny témáit az osztályok a versenyt megelõzõen megkapták. Feladatuk volt, hogy ismereteiket összegyûjtve felkészüljenek arra, hogy a rendezvényen húzott témákban 2 perc alatt meggyõzze egyik társuk az iskola többi tanulóját a környezeti szempontokat is figyelembe vevõ magatartás gyakorlásának szükségességérõl.

Az alapítvány tagjaiból álló zsûri az érveken kívül értékelte a meggyõzõ képességet, a beleélést is. A legeredményesebb osztályok: 1. helyezett 12.B (Zárd el a vízcsapot!), 2. helyezett 11.A (Számítógép helyett menj kirándulni!), 3. helyezett 9.A (Használj környezetbarát tisztítószereket!). A három legjobban teljesítõ osztály, valamint az összes színpadi szónoklatot vállaló a tanteremben használható környezetbarát termékeket kapott jutalmul.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.