Új testvérvárosa van Bonyhádnak

20100315-1.jpgAz 1848/49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek ma délelõtt Bonyhádon. A városi ünnepség keretében a Petõfi Sándor Evangélikus Gimnázium 9.b osztálya adta elõ a Petõfi népe címû szerkesztett mûsort. Az ünnepi beszédet dr. Juhász György, Tardoskedd polgármestere, országgyûlési képviselõ 20100315-2.jpgtartotta. E napon írta alá Vesna Martinoviæ, a szerbiai Pancsova Polgármesterasszonya, és Potápi Árpád János, Bonyhád Város Polgármestere a testvértelepülési szerzõdést. Pancsova elsõ embere kiemelte, hogy az európai szellem összeköt bennünket, és hogy ez a szerzõdés a találkozások és az együttmûködés alapja. Potápi történelminek nevezte a pillanatot, hogy a népeink közti baráti szerzõdés a szabadságharc emléknapján köttetett. Az elmúlt években, évtizedekben a kultúra és a sport terén már szoros kapcsolatok kötõdtek pancsovai és bonyhádi lakosok között. Szeretnék tovább bõvíteni a baráti szálakat, illetve gazdasági téren is együttmûködne a két település, már tervezik az önkormányzati cégek közötti fejlesztési együttmûködést.

A március 15-i ünnepség keretében adták át a Bonyhád Város Önkormányzati Képviselõ-testülete által odaítélt Perczel-díjakat. Az idei évben Steib György és Szabó László részesült az elismerésben. A Völgységi 20100315-3.jpgTehetséggondozó Egyesület által odaítélt Völgység Talentuma díjat idén öten vehették át tanulmányi- és sportversenyeken elért eredményeikért: Gulyás Péter (BONI Arany János Egységes Iskola), Patócs Viktória (BONI Széchenyi István Általános Iskolai Tagintézmény), Tornóczky Áron (BONI Vörösmarty Mihály Általános Iskolai Tagintézmény), Leicht Viktória (Petõfi Sándor Evangélikus Gimnázium), és Jászberényi Ágnes (Petõfi Sándor Evangélikus Gimnázium). Kiemelkedõ tehetséggondozó munkájáért három pedagógus vehette át a Tálentumokért díjat: Varga Gyöngyvér, Csábrák János, és Drága László.

Az ünnepi mûsort és a díjátadást követõen a jelenlévõk a Rády József Huszárbandérium és a Városi Zeneiskola népzene tagozatos növendékeinek kíséretében átvonultak a Kálvária-dombra, ahol megkoszorúzták Perczel Mór sírját.