Megtelt a világbajnokság nevezési listája

20100210-4.jpgJúnius utolsó hétvégéjén rendezik meg hazánkban, bonyhádi versenyközponttal a Dupla Ironman Világbajnokságot. A Nemzetközi Ultratriatlon Szövetség (IUTA) elõírásainak megfelelõen a 33 méteres gunarasi úszómedencében egy sávon mindössze egyszerre 4 sportoló úszhat, így a szervezõ Easy Star SE kétrajtos versenyt hirdetett. A 64 indulói helyre már 68 elõnevezés érkezett, 15 országból (Ausztria, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Franciaország, Horvátország, Kanada, Magyarország, Mexikó, Németország, Olaszország, Svájc, Svédország, Szlovénia, USA). Eddig negyvenen fizették be a nevezési díjat, nekik, illetve egy meghívott VIP csapatnak van eddig fix helye a keretben.

Az elõzõ két évben Bonyhádon megrendezett világkupa futam útvonalához képest idén bõvítik a kerékpáros- és a futópálya hosszát is, így elkerülhetõ lesz a bolyozás. A tavalyi bonyhádi Dupla Ironman Világkupa Futam dobogós helyezettjei már leadták nevezésüket az idei erõpróbára, köztük a francia Pascal Jolly, aki két alkalommal szerzett világbajnoki címet. Ezenkívül Bonyhádra érkezik a svájci Adrien Brennwald, aki 2007-ben világbajnok, 2009-ben Európa-bajnok lett ebben a versenyszámban. Idén is jön a francia Guy Rossi, aki 1993-ban, 1997-ben, és 1999-ben is gyõztese volt az IUTA ultratriatlon világkupa sorozatnak. És itt lesz az olasz Vincenzo Catalano, aki 2004-ben 32 Ironman teljesítésével megdöntötte a világrekordot, majd két évre rá a saját világcsúcsát is felülírta, 36 Ironman-nel.

Huszonegy magyar sportoló is leadta nevezését a 36 órás limitidejû világbajnokságra, s ezzel a szervezõ Easy Star SE elérte azt a célját, hogy hazánkban is minél többen kipróbálják az ultratriatlont. Az idei évben a nõi mezõny is népesebbnek ígérkezik, eddig hatan jelezték indulási szándékukat.

A világbajnokság hetén, június 23-án egy nemzetközi sportkonferenciát is szerveznek a bonyhádiak, jelenleg az elõadók felkérése folyik. A tervek szerint élsportolók, táplálkozástudományi szakemberek, és orvosok tartanak majd elõadásokat az érdeklõdõknek. Kovács Antal, cselgáncs olimpiai bajnok, és Ónodi Szabolcs, a bonyhádi gimnázium igazgatója, elismert atlétaedzõ – mindketten tagjai a Magyar Olimpiai Bizottságnak – már elfogadta a felkérést a sportkonferencia fõvédnöki tisztére.