Folytatódik a környezetvédelmi kampány

A bonyhádi Laurus Alapítvány 2010-ben folytatja az elõzõ évben sikeresen zárt Együtt a jövõnkért! környezetvédelmi kampányát. Az idei projektben általános iskolásoknak papírgyûjtési akciót, középiskolások számára a megújuló energiaforrások témakörében írnak ki pályázatot. Az Alapítvány részt vesz a Föld órája rendezvényen, melyet a Tolnai Megyei Önkormányzat Szent László Szakképzõ Iskolája és Kollégiuma (TISZK) Perczel Mór Szakközépiskolai Tagintézmény valósít meg, illetve a BONI Széchenyi István Általános Iskolai Tagintézményében szervezett ÖKO-héten.

Júniusban és augusztusban 30 órás környezetvédelemre nevelési technikák tanfolyamot szerveznek, melyre pedagógusokat és civil szervezetek munkatársait, illetve azon szervezetek dolgozóit várják, akik EU-s pályázatukban vállalták a környezeti fenntarthatóságot, illetve tudásmegosztást. Az alapítvány folytatja 6 részbõl álló környezetvédelmi TV-sorozatát (Tél a természetben és a városban – madáretetés, útjaink sózása, szobrok téli állagvédelme, kutak, kertek felkészítése a télre; Bio kertmûvelés, biogazdálkodás, komposztálás a családban; Passzív házak, házépítés környezeti szempontok figyelembe vételével; Közterületek állapota és gondozása, öröm-bánat térkép; Hulladékkezelési körkép; Környezetbarát ajándékötletek és csomagolás, karácsonyfadíszek természetes anyagokból, a karácsonyfa utóélete).

A projekt keretében Zöld-sátrat szereznek be, mellyel települési és kistérségi rendezvényeken környezetvédelemmel kapcsolatos információkat szolgáltatnak, tevékenységeket szerveznek. Márciustól havonta környezetvédelmi e-hírlevelet jelentet meg az Alapítvány, melyre a laurusalapitvany@hotmail.com  email címen lehet feliratkozni. Az aktuális programok pontos helyszínérõl és idõpontjáról a Laurus Alapítvány honlapján keresztül – www.laurusalapitvany.hu – lehet tájékozódni. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.