A Sipos FC nyerte a jubileumi Bobo Kupát

20091214-2.jpgTizedik alkalommal rendezték meg a Bobo Kupát a Bonyhád Városi Sportcsarnokban. A jubileumi tornán 9 csapat vett részt, melybõl nyolc a címvédõ Sipos FC helyére pályázott. A mérkõzéseket futsal jelleggel bonyolították le és a játék tisztaságára mi sem volt jellemzõbb, mint hogy a 6. szabálytalanságtól esedékes kisbüntetõkre egyszer sem került sor a nap folyamán. A csoportmérkõzéseket a Brokernet, a Nó Ném és a Sipos FC aposztrofálta elsõként, mellyel a legjobb hat közé kerültek. A vigaszágon három viszonylag sima találkozót láthatott a publikum, a Bobo FC a Börzsönyt, a Ferplast a Titti Corsi FC-t, míg a BGS-Wachtel a Bonyhád U17-es csapatát legyõzve jutott az elõdöntõt jelentõ hatba.

20091214-3.jpgAz elõdöntõ elsõ hármas csoportjában elõbb a Bobo FC gyõzte le a tavalyi döntõs Ferplastot, majd a Sipos FC verte a kissé megfogyatkozó Bobo-t elég simán, végül Farkas „Sipos” László csapata a Ferplast elleni presztízsmeccset is behúzta, így bejutott a döntõbe. A másik ágon az elõzõ év bronzérmesének, a BGS-Wachtelnek nem sok babér termett, a rengeteg hiányzó miatt igen tartalékosan felálló gárda két vereséggel búcsúzott. A Brokernet-Nó Ném találkozón a döntõbe jutás volt a tét. A nap talán legizgalmasabb mérkõzésén a rutin /Tálas, György, Zsók/ és a fiatalság /Pap R., Sebestyén N., Kertész/ nézett farkasszemet, végül 1 másodperccel a vége elõtt a rutin nyerte meg a párharcot, azaz a Brokernet került a fináléba.

20091214-1.jpgA bronzmérkõzésen a Bobo FC legyõzte az addig igen tetszetõs játékot mutató, de az utolsó mérkõzésre kissé szétesõ fiatalokat, így a 2007-es bajnok ezúttal harmadik lett. A döntõ nagy csatát ígért, hiszen mind a Sipos FC, mind a Brokernet rendelkezett nem is egy igazi teremspecialistával. Végül a torna legjobb kapusának választott Link Tamás parádés védéseinek, valamint a csapat egész napra jellemzõ jó támadójátékának köszönhetõen a Sipos FC meggyõzõen nyerte a finálét és hódította el immár negyedszer a Bobo Kupát.

A gyõztes Sipos FC tagjai voltak: Link Tamás, Máté Norbert, Máté Róbert, Koller Krisztián, Laki Zoltán, Schweitzer Norbert, Farkas János és Farkas „Sipos” László csapatvezetõ.

Eredmények: Elõdöntõk, I. csoport: Bobo FC – Ferplast 5-2, Bobo FC – Sipos FC 4-10, Sipos FC – Ferplast 4-2. II. csoport: Brokernet – BGS-Wachtel 9-2, Nó Ném – BGS-Wachtel 6-4, Brokernet – Nó Ném 6-5. A 3. helyért: Bobo FC – Nó Ném 6-3. A döntõben: Sipos FC – Brokernet 7-3.

A torna legjobb játékosának Kertész Gábort /Nó Ném/ választották, a legjobb kapus címet Link Tamás /Sipos FC/ érdemelte ki, míg a gólkirály 10-10 góllal Máté Norbert és Koller Krisztián /Sipos FC/ lett.