Játszótér újulhat meg a Köszi program jóvoltából

Tíz település, köztük Bonyhád városa is nyert „A közösség szíve (Köszi)” program õszi gyûjtõ-akciójának keretében. A kisorsolt településeken játszótereket, sportpályákat újítanak fel, vagy épp falfirkákat tüntetnek el a program kezdeményezõi – a helyi igényeknek megfelelõen. Az akció keretében a kiemelt termékek megvásárlása után összesen 10 millió Ft került a Köszi program perselyébe, ebbõl minden nyertes 1-1 millió Ft-ot kap. A program keretében Bonyhádon egy játszótér újulhat meg 2010 tavaszán.

Bonyhád, Pilisborosjenõ, Pilis, Várpalota, Szombathely, Pécs, Biharugra, Jászboldogháza, Füzesabony és Tarnaszentmiklós települések „A közösség szíve (Köszi)” program õszi gyûjtõ-akciójának nyertesei. Az ország öt régiójából kisorsolt településeken játszótereket szépítenek meg, sportpályákat újítanak fel, és falfirkákat tüntetnek el a Köszi program kezdeményezõi, a CBA áruházlánc és a Procter&Gamble.

A két vállalat idén második alkalommal hirdette meg a lakóhely-szépítési akciót, amelynek keretében a kiemelt termékek megvásárlása után 20-30-40 Ft került a Köszi program perselyébe. A befolyt összeget a 10 nyertes település között egyenlõ arányban osztják el a szervezõk, a program végén pedig minden egyes településen 1-1 millió forintot fordítanak a kiválasztott cél megvalósítására. Arról, hogy mire van a legnagyobb szükség, a program honlapján minden látogató szavazhatott. Pilisen a sportpálya felújítása, Füzesabonyban pedig a falfirkák eltávolítása mellett tették le legtöbben voksukat, míg a további nyolc nyertes település lakói játszóterek felújításával szépítenék lakókörnyezetüket.

A kisorsolt települések kívánságai jól tükrözik az országos tendenciákat is. Az augusztustól októberig tartó internetes szavazás során összesen 471 településre érkezett be szavazat. A szavazók nagy többsége, 59%-a továbbra is biztonságosabb játszóteret szeretne; 15%-ukat zavarják a többségében nagyvárosi falakon éktelenkedõ tagek; szebb parkokat, modernebb sportpályákat pedig egyenlõ arányban, 13-13%-ban, szeretnének. A nyertes településeken a munkálatok 2010 tavaszán veszik majd kezdetüket. A felújított játszóterekben, parkokban és sportpályákban, valamint a firka-mentes falakban 2010 májusától lelik majd örömüket a helyiek.