Fejlesztõprogram tartós munkanélkülieknek

Tartós munkanélkülieket segít az Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítõ Egyesület. A civil szervezet szeptember 1-jén TÁMOP támogatással indította az Inda völgységi álláskeresõk fejlesztõprogramját. Jelenleg a célcsoport toborzása folyik. A 20 hónapos projekt idején 35, a munkaerõpiacról tartósan kiszorult munkanélküli embert szeretnének segíteni abban, hogy állást találjon.

Herczeg Andrea, az Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítõ Egyesület elnöke ad tájékoztatást a projektrõl:

– Úgy gondoljuk, hogy ezzel a komplex programmal nagyon sok segítséget tudunk adni az embereknek abban, hogy az aktív munkaerõpiacra visszakerülhessenek. A programba 12 férfit és 23 nõt szeretnénk bevonni, akik képzési támogatást is kapnak a tréningek és fejlesztések idejére. A program keretében minden személyre egyéni fejlesztési terv készül. Tanulási-, munkamotivációs-, álláskeresési- és kommunikációs tréningeket szervezünk a résztvevõknek.

– Tizenkét hölgynek konyhai kisegítõ képzésen, illetve 10 fõnek LCDL Start tanfolyamon ingyenes részvételt biztosítunk. Utóbbi segítséget nyújthat az Internetes munkakeresésben is. A projekt keretében fontos vállalásunk volt az is, hogy 5 férfi számára segítséget nyújtunk ahhoz, hogy bekerüljenek egy más jellegû, elsõsorban a Munkaügyi Központ által szervezett képzésbe. Az egyéni esetkezelés fontos része, hogy a szakemberek olyan információkat és segítséget is tudjanak közvetíteni a résztvevõknek, amelyet talán önmaguk nehezen tudnak elérni. Pl. pszichológusi segítségnyújtás, jogi szakember akit megkereshetnek, egészségnevelési tanácsadás, a családokban megjelenõ konfliktusok kezelésére mediációs lehetõség biztosítása.

A Családsegítõ Központ emeleti irodahelyiségében, a bonyhádi Széchenyi iskola épületében várják az érdeklõdõket, akik a 06-70/339-2687-es telefonszámon is jelentkezhetnek.