Kerékpározzunk az egészségünkért!

20090916.jpgAz Autómentes napon demonstrációt szervez Bonyhádon a Perczel Mór Szakközépiskolai Tagintézmény. Szeptember 22-én, kedden 13.30-kor várják az iskola udvarán mindazokat, akik kerékpárral csatlakoznának a kezdeményezéshez, mely a társadalom környezettudatosságát kívánja erõsíteni. A szervezõk arra kérik a rendszerint autóval közlekedõ polgárokat, hogy az utazáshoz – legalább ezen a napon – alternatív közlekedési módokat, például kerékpárt, vagy tömegközlekedést vegyenek igénybe. A demonstrációhoz csatlakoznak a bonyhádi ultratriatlonosok is.

Az európai autómentes nap egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erõsíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét

• a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra,

• a közlekedési mód felelõsségteljes megválasztására,

• a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés elõnyeire,

• a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A szervezõk arra kérik a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon hozzá tudunk járulni a polgárok egészségének és életminõségének javításához. A kezdeményezéshez csatlakozó demonstráló kerékpáros felvonulást annak a Perczel Mór Szakközépiskolának a kollektívája szervezi, mely 4 éve Ökoiskola címet is visel. Felhívásukban ez olvasható: „Mivel ez mindannyiunk ügye, Bonyhád pedig mindannyiunk városa, úgy gondoltuk, hogy meghívjuk a város többi oktatási intézményének tanulóifjúságát és dolgozóit az eseményen való részvételre! Ezzel egyben Bonyhád, mint város is csatlakozhatna a nemes megmozduláshoz.”