Közösen készültek a Spartathlon-ra

20090906.jpgA Spartathlon teljesítése az ultrafutók egyik nagy álma. Évrõl évre egyre többen vágnak neki a 246 km-es távnak szeptember végén, hogy 36 óra alatt elfussanak Athénból, az Akropolisz lábától Spárta fõteréig. A magyar sportolók körében is egyre népszerûbb ez a megmérettetés, tavaly 19-en vágtak neki a távnak, és heten sikeresen teljesítették is. A 4 ezer méteres szintkülönbség és a görög kánikula nehezíti a versenyt, idén mégis rekord létszámban, 23-an neveztek be honfitársaink közül.

A bonyhádi Easy Star SE sportolója, Szitó Ervin szeptember elsõ hétvégéjén edzõtáborba invitálta az idei Spartathlonra készülõket.

Tizenketten vettek részt a közös felkészülésen – Bene Ármin, Cserpák József, Csõre Ernõ, Fendrik László, Lõw András, Németh Zoltán, Petõ Isvtán, Szabó Béla, Szitó Ervin, Tóth Attila, Vindics István, Végh Attila -, melynek keretében közel 100 km-t futottak, három héttel az igazi erõpróbát megelõzõen. A szombati 50 km-ben sok szintemelkedés volt, még a Zengõre is felfutottak. Vasárnap inkább csak aszfalton edzettek, hogy ne forduljon elõ több sérülés (pénteken Németh Zoltán elesett és elszakadt az ínszalag a vállában).

Szitó Ervin, a mecseknádasdi edzõtábor szervezõje tavaly állt elõször rajthoz a Spartathlonon, és 210 km megtétele után kényszerült feladni. Mint mondja: „nagyon kemény verseny, de nagyon sokat készültünk rá, remélem a sok munka meghozza a gyümölcsét”. Hazánkból ennyien még sosem neveztek be erre az irdatlan távú erõpróbára. Vannak azonban visszatérõ sportolók is, közülük a legeredményesebb Lõw András, aki 12. alkalommal vág neki a Spartathlonnak, és Fendrik László, aki 6. alkalommal utazik Athénba.