Három ezüst a középtávú triatlon OB-n

Július 11-én, szombaton került megrendezésre a zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrumban a triatlon középtávú országos bajnokság. A bonyhádi Anonym SE versenyzõi közül öten álltak rajthoz: Gergelics-Veres Dóra, Fröhlich Georgina, Antalicz Loránd, Lippai Zoltán és Fröhlich Henrik.

Csütörtökön még úgy nézett ki, hogy kellemes hõmérsékletû víz vár a versenyzõkre, ám a pénteki egész napos esõ annyira lehûtötte a Balaton vizét, hogy neoprén ruhát lehetett használni. Az 1900 m-es úszás megtétele után a nõk között Gergelics kiváló úszással a 4. helyen ért partot, majd kerékpárra pattant, hogy megkezdje a 90 km-es távot. A széllel és dombokkal nehezített 3 körös pályát nem volt könnyû teljesíteni, annál is inkább mivel a kerékpározás végére a táv végül is több mint 100 km-nek bizonyult. Ekkor Gergelics a 8. helyen állt, de a többi versenyzõnk is sikerrel teljesítette a távot. De nem dõlt még el semmi, hiszen 21 km futás várt a versenyzõkre. Az 5 körös futás alatt Gergelics egyre jobban megközelítette az élmezõnyt, így végül is korcsoportjában a 2. helyen ért célba, abszolútban pedig a 6. helyen zárt.

ANONYM eredmények, felnõtt nõk: 2. Gergelics-Veres Dóra 6:03:02, 8. Fröhlich Georgina 8:57:28. Felnõtt férfiak: 18. Antalicz Loránd 6:06:08. Senior férfiak: 2. Lippai Zoltán 5:54:17. Veterán férfiak: 2. Fröhlich Henrik 8:07:02. A 254 elrajtolt versenyzõbõl 243 ért célba.