Díjesõ a környezetvédõ intézményeknek és diákoknak

20090621-1.jpg20090621-4.jpgJúnius 8-án hirdette ki a Laurus Alapítvány az oktatási intézményeknek szóló palacktömörítõ verseny, valamint az Újra hasznos címû egyéni pályázat eredményeit a BONI Széchenyi István Általános Iskolában megtartott díjátadó ünnepségen. Az iskolák között kiosztott 11 palacktömörítõt szorgalmasan használták a diákok, pedagógusok és szülõk az óvodákban, általános-és középiskolákban is. A legtöbb tömörítményt gyûjtõ óvoda a Rákóczi utcai ovi volt, így a diákok ezentúl az alapítvány jutalmának köszönhetõen mikroszkóppal vizsgálhatják a növényeket és állatokat.

20090621-2.jpgAz általános iskolák közül a BONI Széchenyi István Általános Iskolában gyûlt össze a legtöbb palack, így jutalmul tájolókat, nagyítókat turisztikai egészségügyi csomagot és SOLAR napelemes kísérleti dobozt kaptak az érdekesebb erdei iskolai foglalkozásokhoz, tanórákhoz és a túrázáshoz. Az általános iskolák között még egy jutalom talált gazdára, a mikroszkóp készletet és nagyítókat a BONI Bezerédj Amália Általános Iskolai Tagintézmény képviselõi vehették át, mivel az iskola tanulólétszámának arányában legtöbbet a kakasdi tanulók gyûjtötték a tömörített PET palackokból. A középiskolák közül a Perczel Mór Közgazdasági Szakközépiskola emelkedett ki eredményével, ezért Turisztikai Szakkörük tájolókat és egészségügyi csomagokat nyert. A többi, a programban résztvevõ oktatási intézmény napelemes kísérleti dobozt kapott. A tömörítõk továbbra is az intézményekben szolgálják a környezeti nevelést, a szelektív hulladékgyûjtést és népszerûsítését.

20090621-3.jpgA Laurus Alapítvány képviselõi e napra azzal lepték meg az iskolákat, hogy az Újra hasznos címû pályázatra beérkezett, több, mint 70 pályamûbõl rendeztek kiállítást. Minden pályázatot benyújtó tanuló emléklapot vagy oklevelet és jutalmat kapott, ezzel szeretnék a gyerekeket bíztatni a környezetünk védelmére, a hulladéktermelés csökkentésére. A versenyben különdíjat vehetett át Holló Teodóra és Holló Noémi, akik közel 20 pályamunkával neveztek a versenyre szépen kivitelezett, ötletes használati tárgyakkal, játékokkal. Elsõ helyzést ért el Guth Márk, Szõts Renátó, Farkas Angelina, második lett Szõts Fruzsina, Csólig Nóra, Brettner Dávid és harmadik helyezést ért el Juhász Gellért és Farkas Erzsébet Emléklapot és jutalmat kapott: Szigeti Milán, Galambos Dávid, Jauch Melinda, Domonkos Vanessza, Forrai Péter, Mágel Dávid, Deli Dusán, Szemes Gabriella, Frei Réka, Szõts Nikolett, Kardos Olivér, Gera Ottília, Mislyenác Adrienn, Prantner Balázs, Szõke Bettina, Cseke Simon, Kajári Anikó, Kiss Henrietta, Szõts Kristóf, Fábián Milán, Kovács Nikolett , Illés Gabriella, Fischer Zsófia , Schweitzer Rita, Zsók Gitta, Morovik Kitti, Szombath Valentin, László Máté, Palkó Ákos valamint a kakasdi Bezerédj Amália Általános Iskola 2.; 4. és 7 osztálya. A kiállítás anyagát szeptembertõl a többi iskola tanulói is láthatják saját intézményükben. A díjazottaknak gratulálunk és további sikeres újrahasznosítást kívánunk.

Az Együtt a jövõnkért! környezetvédelmi kampány az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.