Bemutatták a megújult mûtõt Pécsett

20090608-1.jpgSajtótájékoztatón mutatták be június 5-én a Pécsi Gyermekklinika megújult mûtõjét. A beruházáshoz nagymértékben hozzájárult a bonyhádi Easy Star SE a figyelemfelhívó futásával, melynek köszönhetõen 7 millió Ft gyûlt össze a Visszatérés Alapítvány számláján, nagyrészt a Paksi Atomerõmû Zrt. nagylelkû felajánlásának köszönhetõen. A gyermekklinika osztályvezetõ-fõorvosától, Dr. Farkas Andrástól megtudtuk, hogy a felújítás 5 hét alatt lezajlott, április 13-án volt az elsõ mûtétes nap a megújult helyiségekben.

20090608-2.jpgA bonyhádi Easy Star SE immár harmadik alkalommal szervezett jótékonysági futást a Pécsi Gyermekklinika Visszatérés Alapítványának a megsegítésére. Idén márciusban az elavult mûtõ felújításának a támogatására hívták fel a figyelmet 210 km-es futással az ultratriatlonisták és sportoló barátaik. A június 5-i sajtótájékoztatóra a bonyhádi sportolók is meghívást kaptak, a csapatot Tamás Zsolt, Baranyai András, és Szitó Ervin képviselte.

A felújításnak köszönhetõen a mûtõ sokkal modernebb, komfortosabb és biztonságosabb lett. Lecserélték a több évtizedes bútorokat, speciális, az egészségügyben használt berendezés került a helyükre. A mûtõ mellett a kiszolgáló helyiségek is megújultak, itt folyik az elõkészítés és sterilizálás. Az informatikai hálózat is fejlõdött.