Újdonságokat is kínált a BÖSZ találkozó

20090525-5.jpgMájus 23-án rendezték meg a Bonyhádi Öregdiákok Szövetségének közgyûlését. Az evangélikus gimnáziumba több száz egykori Petõfis érkezett, hogy volt iskolatársaival találkozzon, és megismerkedjen az intézmény jelenével. A közgyûlés keretében az intézmény „örökös diákjaivá” fogadták az 50. érettségi évfordulójukat ünneplõket. Közülük Mayer Mihály püspökkel és Tamás Menyhért íróval rövid beszélgetést is hallhattak a jelenlévõk.

20090525-6.jpgMásodik alkalommal került átadásra a Koritsánszky Ottó-díj a BÖSZ közgyûlésén: idén Dr. Kolta László helytörténész, valamint Dr. Mõcsényi Mihály kertépítész professzor vehette át a díjat a szervezet munkájában nyújtott segítségért. A Petõfi Sándor Evangélikus Gimnázium érettségizõ diákjai közül idén Lamm Éva és Pap Máté érdemelte ki a BÖSZ junior díjat. Az ünnepség keretében megemlékeztek Molnár Lászlónéról és Kerényi Henrikrõl, a gimnázium egykori tanárairól, akiknek arcképe az öregdiákok szavazatai alapján felkerülhetett az Emlékezés szobrára.

20090525-7.jpgA szervezõk újdonságokat is belecsentek a programkínálatba, többek között író-olvasó találkozót az 50. érettségi évfordulóját ünneplõ Tamás Menyhérttel. Ezen a napon mutatták be a Bonyhádi Evangélikus Füzetek második kötetét, mely a Németek a Kárpát-medencében konferencia anyagát tartalmazza. A mai diákok közül a Keresztmetszet együttes mutatkozott be, illetve a 11. évfolyamosok elõadták a Grease címû musical részleteit. Ezen a napon tizenkét osztály tartotta meg jubileumi találkozóját a gimnáziumban, és a hajdani Petõfis atléták is ekkor adtak egymásnak randevút a sportudvaron.