Ünnepeltek a tûzoltók

20090512-3.jpgBonyhádon rendezték meg az idei Flórián napot. Tolna megye tûzoltó társadalma mellett részt vettek az ünnepségen a 135 éves megalakulását ünneplõ bonyhádi egyesület német partnerszervezetei is. Az ünnepség keretében adta át Varga Szilárd, Bonyhád Város Alpolgármestere azt a tûzoltó autót, melynek megvásárlásához 6 millió Ft-ot biztosított az önkormányzat. Az új gépjármûfecskendõt Krähling Dániel evangélikus lelkész, és Erb József katolikus plébános áldotta meg.

A Flórián napon a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója dísztárgyat adományozott a jubiláló Bonyhádi Önkéntes Tûzoltóegyesületnek. A Magyar Tûzoltó Szövetség elnöke a tûzvédelem érdekében kifejtett példamutató tevékenységéért Széchenyi Ödön Emlékplakettet adományozott Tóth Ferencnek, a bonyhádi egyesület tiszteletbeli elnökének. A Tolna Megyei Tûzoltószövetség Flórián szobrot adományozott a Bonyhádi Önkéntes Tûzoltó Egyesületnek megalakulása 135. évfordulója alkalmából, valamint Potápi Árpád Jánosnak, Bonyhád Város Polgármesterének.

A Tolna Megyei Tûzoltószövetség dísztárgyat adományozott a tûzvédelem terén kifejtett kiemelkedõ munkájáért Dr. Alföldi Istvánnak, a Bonyhádi Önkéntes Tûzoltó Egyesület (BÖTE) elnökének, Kiefaber Gábornak, a BÖTE parancsnokának, és Folkmann Norbertnek, a BÖTE parancsnok-helyettesének. A Magyar Tûzoltószövetség Szolgálati Érmet adományozott a tûzoltó szolgálatban végzett 60 évi eredményes munkássága elismeréséül Bányai Gergelynek, a Bonyhádi Tûzoltó Egyesület nyugdíjas parancsnokának.

20090512-4.jpgA bonyhádi Tûzoltóság parancsnoka ajándéktárgyat adományozott a tûzoltóság állományában 26 éven keresztül végzett kiemelkedõ tevékenységéért Potyondi Sándornénak, a parancsnokság nyugalmazott elõadójának. A Bonyhádi Önkéntes Tûzoltó Egyesület elnöke a tûzoltó egyesületben végzett kiemelkedõ tevékenységéért emléklappal jutalmazta Bányai Gergelyt, Zimmer Jánost, Vál 20090512-5.jpgJózsefet, Pálfi Józsefet, Kiesz Ferencet és Herner Pétert, a helyi tûzoltóegyesület nyugdíjas tagjait, valamint Péter Tibort, Sebestyén Györgyöt, Mucska Lászlót, Krähling Józsefet, Kiszler Bélát és Fábián Gergõt, a helyi tûzoltóegyesület tagjait. Stekly Zsuzsa zászlóanya tûzzománc alkotást készített e jeles napra a bonyhádi ÖTE részére. A német partnertûzoltóságok képviselõi is ajándékkal köszöntötték a jubiláló bonyhádi egyesületet.

A délután folyamán alpintechnikai bemutatót tartott a mûvelõdési központ parkolójában a Paksi Atomerõmû tûzoltósága, illetve tûzoltási, mentési bemutatót a helyi Tûzoltó Egyesület.