Rendhagyó Anyák napja

20090503-1.jpgÜnnepelni sokféleképpen lehet. Magunkban, családban, együtt – közösségben; a megszokott módon, vagy másképp. Utóbbi megoldást választották a Szélkakasos óvodások Anyák napjára, amikor "meghívták" az anyukákat kávézni a Hotel Rittingerbe. Kézenfogva sétáltak édesanyjukkal a kicsik és nagyok, csinosan felöltözve, fejükön virágos kalapokkal – mosolyt varázsolva az arcokra útközben. Mert az elsõ csodálkozó pillantások után öröm töltötte el a járókelõket a szokatlan menet láttán.

20090503-2.jpgAz étterem ajtajában rózsaszín szívekkel kedveskedtek a vendégseregnek, az asztalokon idézettel díszített a szalvéta várta õket. Versek, dalok, ölelés és megszámlálhatatlan puszi járt az édesanyáknak, a meghatottság könnyei csillogtak a szemekben, amikor elolvasták gyermekük gondolatait a rajzokon. Hogy mirõl? Természetesen önmagukról, hiszen a legkisebbek is tudták folytatni a mondatot: "azért szeretem az anyukámat, mert…"

A pincérek sürögtek-forogtak és máris az asztalon volt a kávé, a gyümölcslé, az almáspite vanília öntettel és a gyerekek nagy kedvence a palacsinta. Köszönjük Ági!

Az égiek pedig azzal segítettek, hogy mire menni kellett, az esõ is elállt. Szép élménnyel gazdagodott, aki ott volt – még azok is, akik hiányolták a megszokottat. A nagymamákat – a papákkal együtt – pedig a nagyszülõk napjára várja az óvoda, május közepén.