Négy gyõzelem és öt különdíj a táncparkettrõl

Április 24-25-én Pécsett rendezték meg az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett III. Országos Modern- és Kortárstánc Tanulmányi Versenyt. A tudáspróba célja az volt, hogy felmérje és minõsítse az alapfokú mûvészetoktatási iskolákban folyó képzés színvonalát. A megmérettetésen az alapfokú mûvészeti iskolák modern és kortárstánc tanszakának minimum alapfok harmadik évfolyamos tanulói vehettek részt. A Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény moderntánc tanszakáról kilenc tanuló indult a versenyen. Szarvas Szilvia táncpedagógustól tudtuk meg a részleteket:

– A megmérettetés két részbõl állt: egy kötelezõ gyakorlatból, melyet a tantervi követelmények alapján állított össze a versenyt elõkészítõ szakmai bizottság, és egy szabadon választott koreográfiából, melyet a táncpedagógusok állítottak össze a versenyzõ gyerekek számára. A tanulóink által elért eredmények:

– Az I. korcsoportosok versenyén (Alapfok 3. osztály): Kulcsár Csenge Kata, Pusztai Eszter és Szõts Rita csoportban indult;

– a II. korcsoportban (A/4.) Nier Janka szólóban, Dobribán Stella és Kiss Sarolta duettben vett részt a versenyen;

– a IV. korcsoportosok (A/6.) versenyén szintén egy csapatot neveztünk: Hitter Kitti, Pék Bettina és Simon Brigitta részvételével.

A versenyen mind a négy egységünk 1. helyezést ért el! Hitter Kitti, Nier Janka, Kulcsár Csenge Kata, Pusztai Eszter és Szõts Rita kiemelkedõ technikai felkészültségükért és tehetségükért különdíjban is részesültek.

A tanulmányi verseny eredményei a szakmai elismerésen túl azért is jelentõsek, mert a mûvészeti iskolák minõsítési eljárása során ezen a versenyen szerzett helyezések hozzák a legtöbb pontot. Tehát jó eséllyel szerezhetünk a következõ ciklusban is "Kiválóra Minõsített Mûvészetoktatási Intézmény" címet, mely az iskola finanszírozásában is pluszt jelent.