Átadták Az év rendõre címet

rendor20090423.jpgMásodik alkalommal adták át Bonyhádon Az év rendõre kitüntetõ címet, melyet a város önkormányzata alapított. Az idei évben posztumusz díjat adományozott a képviselõ-testület Bálint Zsoltnak, aki a közlekedésrendészeti alosztály vezetõje volt. Az április 23-i ünnepségen Potápi Árpád János polgármester adta át az elismerést az özvegynek. Dr. Marcsek Sándor rendõrkapitány a következõképpen méltatta az év rendõrét:

Bálint Zsolt 1975-ben született Bonyhádon. Rendõri családból származott, édesapja és testvére is a rendõrség hivatásos állományú tagjaként teljesített szolgálatot. Zsolt a rendõr középiskola elvégzését követõen 1997-ben járõrként kezdte a szolgálatot a bonyhádi rendõrkapitányságon. Munkáját végig precízen, nagy szaktudással végezte. Hamar kiderült a mûszaki terület iránti fogékonysága, érdeklõdési köre a jármûvek irányában meghatározó volt. Pályája folytatása ezért egyértelmû volt: 1999-ben helyszínelõ és balesetvizsgáló lett, és soron kívül törzsõrmesterré lépett elõ. Késõbb vezetõ beosztásba került, a közlekedésrendészeti alosztály megbízott vezetõjeként 2005 januárjától felelt a közlekedésbiztonsági helyzetért. Munkáját többször is elismerték, kapitányságvezetõi és rendõrfõkapitányi jutalomban és dicséretben részesült.

A munka és a család mellett további megmérettetést is vállalt: a debreceni egyetem mûszaki karának gépészmérnöki szakos hallgatójaként a 3. évfolyamot végezte. Jelentõs érdemeket szerzett a balesetmegelõzés területén, nagyszámú hiteles és hatásos elõadást, gyakorlati képzést tartott általános- és középiskolákban. Vezetése alatt – fõként a 2008-as esztendõben – jelentõsen csökkent a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma.

Példás családi életet élt, környezete tisztelte, megbecsülte. Egészségi állapota a tavalyi év végén megromlott, gyógyíthatatlan betegség támadta meg. Nem adta fel, a végsõkig küzdött, várta hogy mikor állhat munkába. Az orvosi kezelések között vizsgázott és készült tanulmányai folytatására. Kórházban hunyt el március 14-én. Bálint Zsoltban egy tenniakaró, becsületes, nagy szakmai tudású rendõrt veszítettünk el.