Bukovinai székely borverseny

Elsõ alkalommal hirdeti meg az Országos Bukovinai Székely Borversenyt a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége és a Bukovinai Székely Borászok Baráti Köre. A bormintákat május 4-5-én lehet leadni a kakasdi Faluházban, 10-16 óráig. AZ ünnepélyes eredményhirdetés május 9-én, 16 órakor lesz ugyanezen a helyszínen. Az esemény fõszervezõje Fábián Gergely, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke.

A borversenyre minden kis- és nagytermelõt várnak. Termelõnként maximum tíz minta nevezhetõ, boronként 3-3 szabvány minõségû boros palackban. Az üvegen fel kell tüntetni a bor megnevezését, évjáratát, hogy barrique érlelésû-e a tétel, valamint a termelõ nevét és címét. Zárt borítékban (ahány minta, annyi boríték) kell leadni: bor megnevezése, évjárata, barrique érlelésû-e a tétel, termelõ neve és címe, a bukovinai székely falu neve ahonnan származik. Nevezési díj: 1.000 Ft/minta, fizetés a borok leadásakor.

Az alábbi díjak kerülnek kiosztásra: a legmagasabb pontszámot elért bor, a legjobb hadikfalvi bor, a legjobb andrásfalvi bor, a legjobb józseffalvi bor, a legjobb istensegítsi bor, a legjobb fogadjisteni bor. A jelentkezési lapot április 25-ig kell elküldeni Fábián Gergely számára (7150 Bonyhád, Bem u. 26., vagy faxon a 74/452-793-as számra). Az ünnepélyes eredményhirdetés után vidám szórakoztató mûsor következik, majd a zsûrizett és díjazott borok bemutatásával és kóstolásával zárul az I. Országos Bukovinai Székely Borverseny.