Hatmilliót érõ futás

klinikafutas1.jpgFigyelemfelhívó futást szerveztek a bonyhádi Easy Star Sportegyesület ultratriatlonosai. A kezdeményezés keretében több mint kétszázan futottak a hétvégén (összesen közel 2500 km-t!), hosszabb-rövidebb távra bekapcsolódva a Budapest-Pécs közötti útvonalon. Három sportolónak sikerült a teljes, 210 km-es távot is teljesítenie 35 óra alatt: a szervezõ Easy Star sportolói közül Tamás Zsoltnak és Szitó Ervinnek, illetve a szegedi Fendrik Lászlónak.

klinikafutas2.jpgA nyolc várost (Budapest, Érd, Ercsi, Dunaújváros, Dunaföldvár, Paks, Bonyhád, Pécs) érintõ futás célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a pécsi gyermekklinika nehéz helyzetére, hogy a megkezdett mûtõfelújítás befejezéséhez még hiányzik 7 millió Ft. A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Sebészeti Osztálya látja el Dunántúl kétharmadának fejlõdési rendellenességgel világra jött újszülötteit és gyermekeit, rosszindulatú daganatos gyermek betegeit, a húgy- és nemi-szervek kórképeit és még sok más, az életet megkeserítõ anomáliát.

klinikafutas3.jpgA futók a két nap során vittek magukkal egy adománygyûjtõ urnát, melyben 250 ezer Ft gyûlt össze. Ezenkívül Érd önkormányzata 35, Ercsi önkormányzata 50, a Dunaföldvárért Alapítvány és a település alpolgármestere 55 ezer Ft-ot utalt át a klinika számlaszámára, a Paksi Atomerõmû Zrt. képviselõje pedig 5 millió Ft-os utalásról tájékoztatta a futókat! A hetekkel ezelõtt megkezdett médiafelhívásoknak köszönhetõen a Gyermekklinika sebészetének számlaszámára – 11992000-02500300 – is folyamatosan érkeznek a támogatások.

A pécsi Széchenyi téren célba érõ csapatot a diákönkormányzat tagjai és többszáz ember fogadta hatalmas ovációval. A sportolók könnyezve ölelkeztek, nagy örömmel szívükben, hiszen nem mindennapi teljesítményüket siker koronázta.