Megkezdték a pécsi mûtõk felújítását

20090326.jpgA pécsi Gyermekklinikán tartott sajtótájékoztatót március 26-án Dr. Pintér András professzor és Tamás Zsolt, a bonyhádi Easy Star SE ultratriatlonistája. A sportoló csapatával figyelemfelhívó futást teljesít ezen a hétvégén Budapesttõl Pécsig. A közel 230 km-es futásnak a célja, hogy a Gyermekklinikán már megkezdett mûtõfelújításhoz adományokat gyûjtsenek, hiszen közel 7 millió Ft hiányzik a befejezéshez.

– Valahonnan mindenképp elõ kell teremtenünk a hiányzó összeget, mert itt most nem kisebb tétrõl van szó, mint sok ezer gyermek egészségérõl, esetleg az életérõl – mondta Pintér professzor. – Ha továbbra is azt vártuk volna, hogy a teljes szükséges összeg ott legyen a bankszámlánkon, akkor lehet hogy még akár egy éven át is várhattunk volna. Miközben nem tudnánk ellátni a beteg gyerekeket megfelelõen. Jelenleg egy szükség-mûtõben végezzük a sürgõs beavatkozásokat, de közben nõ az elõjegyzések száma. A mûtõ átalakítása elõtt 3 hónap volt az elõjegyzés, most ez megnõ a felújításhoz szükséges 5-6 héttel.

– Az ultratriatlonisták futással igyekeznek segíteni, a klinika munkatársai pedig a futásba kapcsolódnak be valamilyen szinten.

– Nemes gesztus, hogy a bonyhádi ultratriatlonisták és sportoló barátaik felajánlották segítségüket. Jómagam korábban NBI-ben asztaliteniszeztem, a sport életelemem. 1980-ban voltam elõször az Egyesület Államokban, akkor nagy divatja volt a kocogásnak. Az asztaliteniszt abbahagytam, idõben nehezen tudtam már másokkal egyeztetni, viszont futni egyedül is lehet. Azóta rendszeresen futok, legalább hetenként kétszer 7-8 km-t. Ha szabadságon vagyok, akkor igyekszem minden nap futni. Mindenképp a klinikánkat támogató csapattal tartok az elsõ pár kilométeren Budapesten, illetve az utolsó kilométereken Pécsett. Több kollegám is tervezi, hogy becsatlakozik a táv végén. A vállalkozó kedvûek Pécsett ezt két helyen tehetik meg: a laktanyánál, illetve a Zsolnay-dombnál. Cél a Széchenyi tér, ahol a pécsi diákönkormányzat tagjai már 18 órától szórakoztató programokkal várják az érdeklõdõket.

A Pécsi Gyermekklinika mûtõinek felújítását a következõ számlaszámon lehet támogatni: 11992000-02500300.