Bonyhádi csapat a régió legjobbja

A TISZK bonyhádi Perczel Mór Közgazdasági Szakközépiskolai tagintézményének csapata nyerte a RangAdó vetélkedõ dél-dunántúli döntõjét. A középiskolai tudáspróbát elsõ alkalommal hirdette meg az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal. Országosan 600, a Dél-Dunántúlról több mint 50 csapat nevezett. A három internetes forduló során legjobb eredményt elérõ gárdák jutottak be a régiós döntõbe, ahol 11 feladatot kellett megoldani. Bonyhádról a László Nóra, Csoboth Rita, Bába Tamás, Bareith Tibor, Szentes Olivér László összeállítású, 12.a osztályos csapat képviselheti a régiót az országos döntõben.

A bonyhádiak felkészítõ tanárától, Dorn Anikótól megtudtuk, hogy ez az évfolyam még nagyon keveset tanult az adózásról, de jól megoldották a feladatokat.

– Az internetes elõdöntõk eredménye alapján választottak ki hét csapatot a regionális döntõbe, közülük kettõ iskolánkat képviselte. A versenyre plakáttal és szlogennel kellett menni, már itt jó pontokat kaptak diákjaink. Volt adózással kapcsolatos totó, mozaikszavakat kellett felismerni, voltak adótörténettel kapcsolatos feladatok, Activity keretében is adófogalmakat kellett kitalálni, és volt olyan feladat, ahol mondtak különbözõ számadatokat és tippelni kellett, hogy a valóságban több vagy kevesebb az az érték. Gyõztes csapatunk továbbjutott az április 23-i budapesti döntõre, ahol a hét régió legjobbjai mérkõznek meg. És innen lehet bejutni a négy legjobb csapat közé, akik az április 25-i döntõn a TV-kamerák elõtt versengenek.