Száznegyven sportcsoport van Pancsován

pancsova.jpgÖtven fõs delegáció járt hétvégén Bonyhádon a szerbiai Pancsováról. A vendégeket Varga Szilárd alpolgármester fogadta az önkormányzat képviseletében. A két város partnertelepülési kapcsolat felvételét tervezi. A delegáció tagjainak nagy részét sportolók tették ki, ugyanis egy nõi és egy férfi csapattal részt vettek a nõnapi röplabdatornán.

Nikola Damnjanovi-tól, Pancsova ifjúsági és sport-miniszterétõl megtudtuk, hogy városukban (a hozzá tartozó 9 kis településsel együtt) 140 profi és amatõr sportcsoport mûködik. Az önkormányzat valamennyiük mûködését támogatja, erre az idei évben 1 millió Eurót különítettek el. A miniszternek tetszett Bonyhád, és hogy mindössze ötórányi utazásra van egymástól a két város. Örömmel látta, hogy sok fiatal él a Völgység fõvárosában, és szeretné, ha Bonyhádról is minél többen ellátogatnának Pancsovára.

A vajdasági város sportért felelõs képviselõje, Vlada Kovaevi is tagja volt a delegációnak. Tõle megtudtuk, hogy Pancsován labdarúgó csapatból van a legtöbb, azonban a kézilabda és a röplabda a legsikeresebb sportág. Nõi röplabda csapatuk a Szuperligában a 3. helyen áll, és az Európa Kupában is játszik. Június elsõ hétvégéjére meghívtak Pancsovára egy nõi és egy férfi amatõr röplabda csapatot Bonyhádról, a sportkapcsolatok bõvítése céljából.