Jubileumi disznótor a Németházban

20090225-1.jpgElsõ alkalommal tíz évvel ezelõtt volt disznóvágás a bonyhádi Német Háznál. Rittinger Antal, a Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület elnöke büszke arra, hogy nagyszerû csapatformáló kezdeményezésüket több település és Tolna megyei egyesület is átvette.

20090225-2.jpgAzóta is minden évben megrendezték disznótoros vacsorájukat, csak annyi volt a változás, hogy többnyire húsboltban vásárolt finomságok kerültek az asztalra. A jubileum alkalmából azonban úgy döntöttek az egyesület idõsebb tagjai, hogy idén ismét maguk fõzik a svábos töltött káposztát, a kolbászt és a hurkát. Igaz, hogy a piszkos munkát a vágóhídra hagyták, és már az elõkészített fél disznókat szállították a Német Házhoz. A farsangfarka napján, húshagyó kedden az egyesület szépkorú tagjai megmutatták a fiatalabbaknak, hogy mit tanultak õseiktõl a finomságok ízesítésérõl. 20090225-3.jpg

A civil szervezet tagjai meghívták a disznótoros vacsorára a kisdorogi kórust, a cikói Székely Német Kórust, és Bonyhád városvezetését. Közösen búcsúztak a farsangtól, hiszen hamvazó szerdától megérkezett a böjt idõszaka, amikortól már nem illik mulatozni. A jubileumi disznótoros azonban a böjt idõszakában is szép emlék marad a résztvevõknek.