Kétnapos futás a Pécsi Gyermekklinika betegeiért

klinikafutas1_0219.jpgVan aki a saját egészsége érdekében fut, de akad olyan is, aki embertársaiért. Ez hogy lehetséges? A bonyhádi Easy Star Sportegyesület tagjai 2007-ben futottak elsõ alkalommal figyelemfelkeltõ céllal, hogy a Pécsi Gyermekklinika kis betegeinek az ellátásán tudjanak javítani. Az elsõ évben Bonyhádról futottak Pécsig, tavaly már Paksról rajtoltak (105 km), idén pedig Budapesttõl teszik meg Pécsig a 220 kilométeres távot, mintegy 36 óra alatt!

A demonstráló futáshoz az érintett városokban (Budapest, Érd, Ercsi, Dunaújváros, Dunaföldvár, Paks, Szekszárd, Bonyhád, Pécs) mindazok csatlakozhatnak, akik szeretnék elõsegíteni a Pécsi Gyermekklinika mûtõinek halaszthatatlan felújítását, az egészséges életmód népszerûsítését. A magyar egészségügy – hasonlóan sok más országéhoz – a költségvetésbõl való kis százalékos részvétele, valamint az alacsony nemzeti bevétel miatt óriási anyagi nehézségekkel küszködik. A kórházi komforton lehet csökkenteni, a dolgozók bérét lehet minimális szinten tartani, de az életmentõ gyógyszereken, mûszereken alig lehet takarékoskodni. Sikeres, nagy részvételû futással egész intenzív osztályokat tudnak az USA-ban berendezni. És az Easy Star SE sportolói remélik, hogy hazánkban is mûködhet ez az összefogás és segítõ szándék.

klinikafutas2_0219.jpgA Dunántúl kétharmadának bonyolult gyermeksebészeti eseteit ellátó Pécsi Gyermekklinika amúgy sem modern mûtõi szinte a használhatatlanság szintjéig leromlottak. Elengedhetetlen és halaszthatatlan a felújítás! A Visszatérés Alapítvány eddigi gyûjtései és az egyetem támogatása talán elegendõ az építési munkákra, azonban a mûködtetéshez szükséges géppark és mûszeres igény biztosítására nincs anyagi fedezet.

A bonyhádi Easy Star SE csapata 2009. március 28-án, reggel 8 órakor indul Budapestrõl, a Lánchíd budai oldaláról és másnap (éjjel-nappal futva) 20 óra felé érkeznek Pécsre, a Széchenyi térre. A sportolók bíznak abban, hogy útközben többen is csatlakoznak – akár csak rövidebb távokra is – figyelemfelkeltõ, demonstratív futásukhoz. A szuper sportemberek, az ultratriatlonos csapat tagjai nagyon remélik, hogy nemzetközi szinten is egyedülálló és emberfeletti teljesítményükkel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Gyermekklinika kis betegei jobban és gyorsabban gyógyuljanak, a betegellátáshoz elengedhetetlenül szükséges mûtõk megújuljanak. Aki teheti, nyújtson támogatást a fenti nemes célhoz, a sebészeti mûtõk felújításához, ahol már eddig is sok kis beteg egészségét adták vissza, életét mentették meg.

A sportolókat a bonyhádi Vasember, Tamás Zsolt, a 2007-es év ultratriatlon világkupa gyõztese vezeti. VASEMBER A KISEMBEREKÉRT!