„Együtt 1 másért” farsangoltak

farsang0216.jpgMásfél éve kezdte meg mûködését Bonyhádon az „Együtt 1 másért” Nappali Intézmény. Jelenleg 16 fiatal jár hétköznaponként a foglalkoztatóba. Közülük ketten ép értelmû szervátültetettek, a többiek enyhe fokban, középsúlyos és súlyos értelmi sérültek. Az intézmény célja, hogy a fiatalokat közösségbe szoktassa és fejlessze, miközben a szülõk válláról levesz rengeteg feladatot, hogy õk is tudjanak hétközben munkába állni.

A csoport tavaly nyáron közösen töltött egy hétvégét a közeli váraljai parkerdõ táborában. A fiatalok közül néhányan még soha nem aludtak otthonukon kívül, de a közösség ereje segített legyõzni szorongásukat. Az idei évben már közös balatoni nyaralást terveznek.

Karácsonykor mûsort adtak a fiatalok a szülõknek és a meghívott vendégeknek. Év elején úgy gondolták a terápiás foglalkoztatók, hogy már a közös szórakozásra is érett a csapat, így megrendezték elsõ farsangi báljukat. A jelmezes felvonulásra vendégeket is hívtak, akik tapssal honorálták a mese világából választott szereplõk megjelenítését. A farsangi mulatsághoz két bonyhádi középiskolás szolgáltatta a zenét, Mayer András és Zimmer Antal. Álom Gyöngyi terápiás munkatárs fontosnak tartja a kapcsolatot a társadalom ép rétegével, ezért amikor csak tehetik, ellátogatnak a bonyhádi rendezvényekre is.

Az intézmény farsangján Máté Réka készített fotókat:

 http://picasaweb.google.com/mareka67/Dozsafarsang?authkey=htbgjYMA8eU&feat=directlink