Rangadót nyert a B-Beton

Február 13-án este kosárlabda rangadót rendeztek a bonyhádi sportcsarnokban. Murvai Árpád tanítványai a tabellán elõttük álló, és õket idegenben kilenc ponttal legyõzõ Kanizsai KK-t fogadták. Azért is volt fontos a gyõzelem, mert a nyugati csoportban érdemben öt csapat verseng a rájátszást érõ helyekért. Ha Morgenéknek a Kanizsát több mint tíz ponttal sikerül legyõzni, akkor pontazonosság esetén megelõzhetik õket a tabellán.

Kiegyenlítetten kezdõdött a mérkõzés. A 6. percig fej-fej mellet haladtak a csapatok. Aztán beindult a bonyhádi henger. Sorra érkeztek Lõrincz és Morgen kosarai, aki a mérkõzésen védekezésbõl is jelesre vizsgázott, ugyanis négy blokkal keserítette a vendég játékosokat és kis számú szurkolóit. Amikor elkezdõdött a második negyed, már megvolt az áhított elõny. Rutkai Péter remekül játszott, azonban hamar begyûjtött három személyi hibát és a mester kénytelen volt lecserélni a további hibák megelõzése érdekében.

A játékvezetõk ítéletei elõtt sokszor tehetetlenül és értetlenül álltak a csapatok. Ennek eredményeképpen elhúzott a bonyhádi csapat és nem sokkal késõbb a játékvezetõk kompenzálták hibáikat és visszaadták, amit elvettek. Az utolsó negyedre a B-Beton 14 pontos elõnnyel érkezett. A játék képe alapján nem volt kérdéses ki nyer, csak az, hogy mennyivel. Lukács utolsó negyedbeli három triplája jelezte: most sincs gyenge meccse, bár átlagától elmaradt. Lõrincz 4 eladott labdája ellenére 26 pontot dobott, és õ lett a bonyhádiak legeredményesebb játékosa. A szokásos Tömösváry produkció sem maradt el. A bonyhádiak centere láthatóan nagyon felpörgött a meccsre és sokszor vezér szerepet vállalt, nyugtatgatta társait egy-két elhibázott dobásnál vagy passznál.

Mondhatjuk, szinte tökéletes estéje volt a játékosoknak. Mezõnyben 70 %-kal dobtak a fiúk, ami még az NBA-ben is megállná a helyét, persze az NBI/B nem a tengerentúl. Miden mutatóban felülmúlták ellenfelüket és megérdemelten nyerték meg a mérkõzést. A végén a közönség felállva tapsolt a játékosoknak. Ezzel a csapat célkitûzései kézzel fogható közelségbe kerültek. Ugyanis ha a Kanizsa veszít a következõ meccsen, a Bonyhád pedig nyer, megelõzhetik õket a tabellán, és a negyedik helyre ugorhatnak.

B-Beton Bonyhád – Kanizsa KK DKG EAST 105 – 86. Pontszerzõk: Lõrincz Viktor 26/9 pont 6 lepattanó 5 gólpassz, Tömösváry Máté 21/6 pont 9 lepattanó, Lukács Attila 20/9 2 lepattanó 3 gólpassz, Morgen Ferdinánd 18/3 pont 4 blokk, Rutkai Péter 10 pont, Kovács Balázs 6 pont 2 lepattanó, Barta Bálint 3 pont 3 lepattanó, Lepsényi Norbert 1 pont.