A Tibi Vár a „kocsmák” között a legjobb

Ismét teremfutball tornát rendeztek a bonyhádi városi sportcsarnokban, január 31-én. A hetedik tornán a hatodik gyõztest avatták. A helyszínre látogatók részesülhettek abban a remek élményben, ami megmutatta a foci sava borsát. Nem szenvedett a játék hiányt a keménységben, de a finom megoldásoknak is tapsolhatott a publikum. Tizenhárom csapat mérkõzött a serlegért, azonban ez a torna mindig eltért a többi közül, a barátságos légkör miatt. Ez nem volt másképp most sem.

A csoportmérkõzések után a vártnak megfelelõen a BGS-Wachtel Sörözõ, a tatabányai Zipfer Sörözõ és a Tibi Vár várhatta, vajon ki jut nekik ellenfélül a vigaszágról. A Sharky Kocsma, a Rákóczi Étterem és a Mariska Presszó jutott még egyenes ágon a nyolc közé. A vigaszágon a legjobb kocsmárosnak választott Pfeifer Zoltán vezette, és javarészt öregfiúk alkotta Pfeifer Csárda a félidõig még 2-0-ra vezetett a Bonyhád Panzió Salátabár ellen, a térfélcsere után azonban gyõzött a fiatalság és nem tudtak megálljt parancsolni „Ciniék” (3-8). A szekszárdi Sport Presszó remek játékára nem volt válasza a Völgység Vendéglõnek, a vége csúnya vereség lett (8-0). A negyeddöntõ izgalmas játékot hozott, a BGS-Wachtel Sörözõ büntetõkkel jutott túl a Mariska Presszón (3-3, b: 2-0). A Bonyhád Panzió Salátabár búcsúztatta a csoportelsõként továbbjutó Zipfer Sörözõt, azonban az eredmény a sok sérülés miatt alakulhatott így (7-1). A Rákóczi Étterem a fiatalság minden elszántságával és korukat meghazudtoló higgadtsággal gyõzték le a majosi Sharky Kocsmát (2-0), míg a Tibi Vár a Sport Presszót tudta legyõzni (4-1).

Az elsõ elõdöntõben a BGS-Wachtel Sörözõ (Biliczki R., Tálas, Czinkon) és a Bonyhád Panzió (Czékmány B., Czékmány T., Csende R., Zsók) csapott össze. A nagy küzdelemnek induló mérkõzésen, egy értelmetlen sportszerûtlenség miatt simának volt mondható a BGS gyõzelme. Helyette a másik mérkõzés hozta meg majdnem az igazi meglepetést. A torna meglepetéscsapata, a Rákóczi Étterem már 3-0-ra vezetett, de jött a rutin és mindent elsöpört az útjából, és beigazolódott a papírforma.

A Bonyhád Panzió a bronzéremmel vigasztalódott. A döntõ kiélezett mérkõzést ígért, de a BGS-Wachtel játékosai nem tanultak elõdöntõbeli ellenfelük hibájából, így két büntetõvel gyorsan meglépett a Tibi Vár és nem is engedte ki már a kezébõl a tornagyõzelmet Jakus Tibor együttese.

A torna gólkirálya Sebestyén Norbert (Rákóczi Étterem) lett, míg a legjobb játékosnak Biliczki Róbertet (BGS-Wachtel Sörözõ), a legjobb kapusnak Link Tamást (Tibi Vár) választották. Külön érdekessége ennek a tornának, hogy nemcsak a pályán nyújtott ténykedés után kaphat valaki valamilyen díjat. Kocsmák csatájáról lévén szó, a büfében nyújtott alakításért is részesülhet valaki elismerésben. Rendszerint három díjat szoktak kiosztani. A legjobb kocsmáros, a Drink Team – legtöbb italt fogyasztó csapat, és a Drink Man – egyéni fogyasztás-kategóriákban. Idén a legjobb kocsmáros a Pfeifer csárdából Pfeifer Zoltán, Drink Team a Hangulat csapata, és a Drink Man megtisztelõ címét Bea Gábor nyerte el a BGS-Wachtelbõl.

Eredmények:

Elõdöntõk: BGS-Wachtel Sörözõ – Bonyhád Panzió Salátabár 6-2, Tibi Vár – Rákóczi Étterem 4-3.

3. helyért: Bonyhád Panzió Salátabár – Rákóczi Étterem 7-3.

Döntõ: Tibi Vár – BGS Wachtel Sörözõ 3-0.