Bonyhádi növendékek a Zeneakadémián

A bonyhádi Bartók Béla Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény a 2008/2009-es tanévet már a Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény égisze alatt kezdte. Az összevonás révén a zeneiskolához kerültek a néptáncosok, a társastáncosok és a moderntáncosok, így a drámatagozattal és a kakasdi kihelyezett tagozattal együtt több mint 500 növendéket számolnak. Közülük 235 a zenemûvészeti tanszakon tanuló, 63 a drámatagozatos, és 285 a táncos. Elmauer Józseftõl, a mûvészetoktatási tagintézmény vezetõjétõl megtudtuk, hogy egykori zeneiskolai növendékeik világszerte viszik Bonyhád jó hírét.

– Régebbi növendékeink közül egy ötödik évfolyamos van a pécsi Zenemûvészeti Szakközépiskolában, illetve a Zenemûvészeti Fõiskolán egy csellistánk. Kiemelkedõ eredmény, ilyen még nem volt zeneiskolánk történetében, hogy a Zeneakadémián – mely Magyarország legszínvonalasabb szakképzését nyújtja – két bonyhádi zongorista és egy trombitás növendék tanul. Ezenkívül kollégánk leánya Londonban végzi zenei tanulmányait. Idén nem lesz felvételizõ növendékünk. Tavaly ketten felvételiztek zenei pályára, egyikük a budapesti, másikuk a pécsi Zenemûvészeti Szakközépiskolában tanul.

Rendszeresen szervezünk koncerteket, és vesznek részt növendékeink különbözõ versenyeken. Márciusban megrendezzük a megyei szolfézsversenyt, és a megyei vonós kamarazene találkozót. Készülünk Tamásiba a megyei fúvós kamara versenyre, és szokás szerint megtartjuk tanári koncertünket, illetve a fúvós zenekar és a szaxofon kvartett önálló hangversenyét.