Bonyhádi a nemzetközi sportszövetségben

A Nemzetközi Ultratriatlon Szövetség (IUTA) élére négyévente választanak új elnökséget. Tavaly december elején a kilenc jelölt között ott szerepelt a bonyhádi Tamás Zsolt neve is. Január 17-én lezárult a szavazás, és a világ mintegy 120 sportolójának a szavazatai alapján a bonyhádi vasember bekerült a hattagú vezetõségbe.

tamas_zsolt_20090121.jpgTamás Zsolt úgy gondolja, hogy az elmúlt években elért eredményei (melynek csúcsa a 2007-es év ultratriatlon világkupa összetett gyõzelme volt), a 2008-ban megrendezett magyarországi Dupla Ironman Világkupa Futam sikere, és a sportághoz való viszonya hozhatta meg számára ezt a bizalmat. Az IUTA új elnökségi tagjai már felvették egymással a kapcsolatot, körlevelezésbe kezdtek feladataik meghatározásáról, az idei versenynaptár megtervezésérõl, a szövetség szponzorációs hátterének elõteremtésérõl, és egy új honlap megteremtésérõl. Zsolt úgy érzi, hogy számára sokat adott már az ultratriatlon sportág, ebbõl szeretne minél több tapasztalatot továbbadni a debütáló versenyzõknek, akiket edzéstervekkel és táplálkozás tanácsokkal is segít.

A Nemzetközi Ultratriatlon Szövetség új elnökségének tagjai: Steve Kirby (USA), Jean-Pierre Morin (Kanada), Emmanuel Conraux (Franciaország), Michael Gaertner (Németország), Harn Wei Kua (Szingapúr), és Tamás Zsolt (Magyarország).