Bonyhádra jön a mexikói verseny élmezõnye

Január 7-ig tizenöten neveztek be hivatalosan a 2009-es magyarországi Dupla Ultratriatlon Világkupa Futamra. Közülük kilencen a 2008-as erõpróbán is rajthoz álltak hazánkban. Tavaly augusztusban tíz ország – Kanada, Franciaország, Németország, Szingapúr, Olaszország, Svájc, Szlovénia, Anglia, Ausztria, és Magyarország – sportolói vettek részt a világversenyen. Az új nevezõknek köszönhetõen 2009-ben újabb három ország képviselteti magát hazánkban: Mexikó, Svédország, USA.

A 2008. novemberi mexikói Tízszeres Ironman 15 célba érkezõje közül már heten neveztek be a magyarországi világkupára! A német Marcel Niko Heinig, a svéd Kari Martens, és a magyar Szõnyi Ferenc bejelentkezésének köszönhetõen elmondhatjuk: a mexikói versenyt teljesítõ sportolók közül mindhárom dobogós helyezettel találkozhat a dombóvári és bonyhádi közönség! A szervezõ Easy Star SE csapata is kíváncsian várja, hogy ezek a kitartó sportolók, akik Mexikóban 38 km úszás és 1800 km kerékpározás után lefutottak 422 km-t, mekkora csatát fognak vívni a magyar versenyen.

A június 25-28. közötti magyarországi világkupán indulók közül többen is úgy gondolták, hogy egy ultrafutással melegítenek a viadalra. Így a világkupa nevezõi közül négyen – a szlovén Matej Markovic, a komáromi Szõnyi Ferenc, a kaposvári Varga Csaba, illetve a bonyhádi Szitó Ervin – rajthoz állnak a június 20-i Ultrabalaton futáson is. Ez a verseny Tihanyból indul, és a versenyzõknek 32 órájuk lesz arra, hogy körbefussák a magyar tengert, teljesítsék a 212 km-t. Méltó bemelegítés a bonyhádi dupla Ironman-re, ahol 7,6 km-t úsznak, 360 km-t kerékpároznak, majd 84,4 km-t futnak a versenyzõk.