Bonyhád nagy pályázatai nem nyertek 2008-ban

Bonyhád város polgármestere, Potápi Árpád János úgy értékeli az óévet a település életében, mint egy pénzügyi szempontból feszített esztendõt. Ennek ellenére véleménye szerint az alapvetõ önkormányzati fejlesztési terveket nagyjából meg tudták valósítani.

– Több utat felújítottunk 2008-ban, és parkolókat adtunk át. Ezek olyan beruházások, amelyekre nagy szükség volt, hiszen a lakosság kényelmét, komfortérzetét jelentõsen javítják. Sajnos a nagy pályázatainkat hiába készítettük elõ már több évvel ezelõtt, ezek nem nyertek pozitív elbírálást. Így például az integrált oktatási intézmények felújítására, illetve a városközpont rehabilitáció megvalósítására sem nyertünk támogatást. Én egyértelmûen politikai okokat vélek felfedezni e mögött, de nagyon reméljük, hogy ezeket a terveinket is meg tudjuk valósítani elõbb vagy utóbb.

Fontos megemlíteni még, hogy 2008-ban egy nagyon jelentõs intézmény-átalakítás ment végbe Bonyhádon. Két oktatási intézményt átadtunk a megyei önkormányzatnak: a Perczel Mór Közgazdasági Szakközépiskolát, és a Jókai Mór Szakképzõ Iskolát. A többi oktatási-nevelési intézményünket pedig egy irányítás alá vontuk, ami úgy gondolom több évre kiható racionalizálás volt.