07. Az adminisztrációs munkamenet hossza

Amint azt az elõbb említettem, jelen fejezet végigolvasása elõtt ne fogjunk neki a gépelésnek. Ha ezt mégis megtettük, ne mentsük el írásunkat.

Az adminisztrációs munkamanet hossza általában 1800 másodpercre van állítva, erre biztonsági okokból van szükség. Egy cikk megszerkesztésére tehát ennyi idõ áll rendelkezésre és ha meghaladjuk a rendelkezésre bocsátott idõkeretet, a rendszer kiléptet bennünket és törli az írást. Ennek elkerülése végett mentés elõtt mindig helyezzük vágólapra (CTRL+A, majd CTRL+C billentyûkombinációk) az aktuális munkánkat. Ezt a mûveletet célszerû akkor is elvégezni, ha biztosan nem járt még le a munkamenet, ugyanis az is gyakran megesik, hogy a háttérbenmegszakad az internetkepcsolat.

Ha ezek bekövetkeznének (kiléptet a rendszer, vagy megszakad a kapcsolat), akkor valószínûleg ismét be kell jelentkeznünk és megírnunk a cikket. A cikk megírásánál itt nem kell ismételt begépelésre gondolni, hanem az elõzõleg vágólapra helyezett adatokat egy egyszerû CTRL+V billentyûparancssal beilleszthetjük és elvégezhetjük a cikk mentését.