Mûhely az „Együtt 1 másért” Nappali Intézményben

Decemberben elkészült a mûhely a bonyhádi „Együtt 1 másért” Nappali Intézményben, ahol fogyatékkal élõ fiatalok dolgozhatnak. Egyelõre hatan kaptak engedélyt a munkára, további öt szakértõi véleményére várnak. Egy ember munkarehabilitációban 4 órában dolgozik, közel 21 ezer Ft-os bérért. A többiek a fejlesztõ felkészítés keretében napi 6 órában dolgozhatnak, és közel 45 ezer Ft-ot keresnek. A mûhelyt egy szakember segítségével, saját erõbõl alakították ki, a berendezés adományokból származik.

A fiatalok jelenleg háromféle munkafolyamatot végeznek: palackpréselés, szövés elõkészítés, és ajándéktárgy készítés. A jövõben szeretnék kibõvíteni tevékenységüket, hiszen két zöldterületgondozói végzettséggel rendelkezõ fiatal van, illetve egy nyomdával tárgyalnak irodaszerek laminálásáról, spirálozásáról. Álom Gyöngyi terápiás munkatárs úgy fogalmaz, hogy ez a tevékenység nem csak a fizetés miatt fontos, hanem mert elfoglaltságot ad, szabályokat tanít, miközben védett munkahelyen dolgoznak a sérült emberek. A jövõ dédelgetett terve, hogy a két zöldterületgondozó fiatal a városban is besegíthessen a feladatok elvégzésében. Az intézmény közelében, a Dózsa György utcában az idõsek utcai zöldterületeit már õk gondozzák, ami az idõs embereknek nem kerül semmibe.

muhely1.jpgmuhely2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Az intézmény lakóinak karácsonyi mûsorral kedveskedtek a bonyhádi Petõfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai. Az eseményrõl itt láthatók fotók:

http://picasaweb.google.com/mareka67/Unnep?authkey=dAWhtIL_iMU&feat=directlink