20160915-1.jpg

A bonyhádi Széchenyi általános iskola 50 tanulója ellátogatott Magyarország elsõ médiaértés-oktató központjába, a budapesti Bûvösvölgybe. A gyerekek játszva, aktív alkotómunka során tanulták meg azt, hogyan hat rájuk a média.

Ebben egy egyedülálló eszközpark és képzett animátorok segítették õket. Részt vehettek egy okoseszközökkel megvalósított oknyomozó játékban, elkészítették egy „Csoda-termék” reklámfilmjét, kipróbálták azokat az eszközöket, amelyekkel az igazi rádiósok is dolgoznak.

20160915-2.jpg

Saját rádiómûsort készítettek, sztárokként nyilatkoztak. Megszerkesztették saját újságukat, megismerkedtek a figyelemfelkeltés eszközeivel. A hírstúdióban híradórészletet, idõjárás-jelentést készítettek, kipróbálták a súgógép használatát és a greenboxot is. Megrendezték és eljátszották saját filmjük egy részletét, amelyhez jelmezeket a stúdió kellékei közül válogathattak. Az elkészült alkotásokat a stúdió elküldi az iskolának. A program végén a libegõrõl csodálhatták meg Budapestet. A gyerekek és a szervezõ, kísérõ pedagógusok is nagy elragadtatással meséltek élményeikrõl.

 

20160915-4.jpg