Kölyök Portál

Fotózol? Vannak régi képeid? Szívesen írnál a Völgységi kistérség aktualitásairól? Helytörténeti anyagaid vannak? Akkor csatlakozz Te is a Völgység Portál nevű civil kezdeményezéshez és helyt adunk publikációidnak!

Kattints ide és írj nekünk!

20111004-8.jpg20111004-9.jpgOktóber 4-én iskolánkban tartották intézményünk egyik pedagógusának, Fekete Gyöngyinek "A mi világunk" címû fotókiállításának megnyitóját. A képeken Erdélybõl, Felvidékrõl láthatóak tájfotók, természetfotók, épületek. Iskolánk rajz-történelem szakos tanára megemlítette, hogy rövidesen olyan szakkör fog indulni, ahol kirándulások alkalmával a fotózással ismerkednek meg az érdeklõdõk. A megnyitó végén Mohai Mónika trombitaszólóját csodálhatták meg a jelenlévõk.

Iskolánkból, a BONI Vörösmarty Mihály Általános Iskolából a Szüreti Fesztiválon a Városi Mûvelõdési Központ által szervezett vetélkedõn a 6/B-bõl 5, az 5/B-bõl 1 fõ vett részt. Madárijesztõ készítés, csákó készítés, terménykép, ügyességi vetélkedõ, ezek voltak a legfõbb feladatok. A csapat 1. helyezést ért el ezen az érdekes vetélkedõn. A csapat kísérõje Adorján Schreiner Csilla, a 6/B-sek osztályfõnöke volt.

20111004-6.jpg20111004-7.jpgIskolánkban, a BONI Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az 1/B osztályosok a múlt héten Kovács Gábor mesés játékán vettek részt, ahol népi hangszerekkel adták elõ a \"Terülj-terülj asztalkám\" címû darabot. A gyerekek azt mondták, hogy tetszett nekik, mert zenés volt, lelkesen, hosszan meséltek róla. Ezen a héten pedig egy író-olvasó találkozóra látogattak a Városi Könyvtárba, ahol Az erdõ íze címû könyv bemutatóján vettek részt.

A Solymár Imre Városi Könyvtár 2010. október 7-én rendezte meg az Országos Könyvtári napot. A szervezõk felkérték a BONI Vörösmarty Mihály Tagiskolájának 4. B. osztályát egy mese elõadására. A gyerekek a Tündérszép Ilona és Árgyélus címû mesét adták elõ, melyet Kersák Tamásné Zsuzsa néni tanított be nekik. Az osztály tanulóinak nagyon tetszett ez a feladat, szívesen és élvezettel tanulták szerepeiket. Az elõadásnak nagyon nagy sikere volt, a gyerekek jól érezték magukat, utána játékként a könyvtárban Rubik kockát „hajtogattak”. Nemcsak a gyerekek élvezték, hanem a nézõknek is nagyon tetszett az elõadás, ezért az Öregek Napközi Otthonának nyugdíjasai meghívták õket az Otthonba, hogy az Otthon lakói is megnézhessék mûsorukat. A szervezõknek annyira megtetszett a gyerekek szereplése, hogy felkérték Õket, a decemberben megrendezésre kerülõ a Mikulás napon is valamilyen szép mûsorral kedveskedjenek a nézõknek.

Idén is megrendezték az autómentes napot Bonyhádon. Kerékpárosok iskolánktól, a Vörösmartytól indultak el a Perczel Mór Közgazdasági Szakközépiskolába. Ott ügyességi versenyen vehettek részt. Majd Tamás Zsolt vezetésével elindultak a városban egy nagy körre. Elõször az általános iskolások, majd a középiskolások. Azután pedig a Szent Imre, Bajcsy-Zsilinszky, Kossuth Lajos, Fürst Sándor, Bacsó Béla, és a Perczel Mór utcákban folytatták az útjukat. A katolikus templomnál pedig a szokásos jelmondatra felemelték kerékpárjukat. Utána pedig visszatekertek a szakközépiskolához. A megfáradt bicikliseket alma és szörp várta. Majd végül jött a tombolasorsolás, ahol iskolánk tanulói közül is sokan vehették át nyereményüket.

Iskolánkból a legtöbben az 5/b osztályból jöttek, 9-en, a második-harmadik helyen pedig a 6/b és a 6/c végzett 7-7 fõvel. Iskolánkat összesen 34 tanuló képviselte, így elmondhatjuk, hogy két év alatt sikerült több mint megduplázni a kerekezõk létszámát. Reméljük, hogy folytatódik ez a tendencia.