Mi újság?

Fotózol? Vannak régi képeid? Szívesen írnál a Völgységi kistérség aktualitásairól? Helytörténeti anyagaid vannak? Akkor csatlakozz Te is a Völgység Portál nevű civil kezdeményezéshez és helyt adunk publikációidnak!

Kattints ide és írj nekünk!

Lakossági fórumot hívott össze Filóné Ferencz Ibolya önkormányzati képviselõ a bonyhádi Deák Ferenc utcán, és a Börzsönyön átmenõ tehergépkocsi forgalommal kapcsolatosan. A november 18-i fórumon közel ötvenen vettek részt, és tették fel kérdéseiket a Magyar Közút Kht. Tolna Megyei Igazgatósága, a Colas Hungária Kft., a bonyhádi önkormányzat, és a városi rendõrkapitányság képviselõinek.

Pécsett rendezték meg az Akrobatikus Rock And Roll Magyar Bajnokságot, melyre korábbi versenyeredményei alapján bejutott egy Tolna megyei csapat is. A Katóné Kaposvári Erika és Kató József által vezetett Szöcske Akrobatikus Rock And Roll Klub színeiben indult a bonyhádi és szekszárdi lányokból álló együttes, mely a children kategóriában 5. helyezést ért el. 2009-ben már a junior korosztályban indul a csapat, már meg is kezdték az új koreográfiák tanulását.

Felkészült a télre a bonyhádi Bonycom Közüzemi Kft. A cég ágazatvezetõje, Kõvári Zoltán beszélt a város polgármestere és a sajtó munkatársai elõtt arról, hogy 23 dolgozójuk mellett 15 közmunkás segíti a munkájukat 2008. december 31-ig. Utóbbiak a kiemelt gyalogátkelõhelyeket, és a belvárosi járdaszakaszokat fogják takarítani. Összesen 3 nagy gép áll a Bonycom rendelkezésére az utak takarítására, 3 kisebb a járdák tisztítására, illetve egy fülkés jármû a parkolókat teszi majd rendbe. Tíz darab 500 literes sószóró tárolót, és 1 km hosszban hófogó hálókat helyeztek ki Bonyhád területén. Jelenleg 80 tonna ipari só és 50 tonna hósalak granulátum van a Bonycom telephelyén.

Bautzenbõl érkeztek vendégek novemberben Bonyhádra, hogy megbeszéléseket folytassanak a nyári cseretábor elõkészítésérõl. 2009-ben már 15. alkalommal utaznak bonyhádi tanulók a német városba, illetve bautzeni gyerekek Fonyód-Alsóbélatelepre. A csereüdülési szerzõdést a bautzeni szervezõ egyesület képviselõjén kívül aláírta a bonyhádi Szabadtéri Sportlétesítmények és Ifjúsági Táborok vezetõje, Krausz Márton, valamint a Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény fõigazgatója, Steiner Krisztián is. A német gyerekek július közepén érkeznek a Balaton-partra, ahol többek között megismerkednek Badacsony és Keszthely látnivalóival. A bonyhádi fiatalok elsõsorban a nyelvgyakorlás miatt utaznak Bautzenbe, ahol különbözõ szituációs feladatokat kell megoldaniuk a városban, illetve ellátogatnak Drezdába és Szász-Svájcba is.

Megkezdõdött a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár felújítása. Az épület új bejárati ajtót kapott, míg az olvasók fogadására szolgáló tér új berendezéssel gazdagodott. Ezenkívül a belsõ terek festése is megkezdõdött. A munkálatokat úgy végzik, hogy a könyvtári szolgáltatás folyamatosan üzemelhessen.