Mi újság?

Fotózol? Vannak régi képeid? Szívesen írnál a Völgységi kistérség aktualitásairól? Helytörténeti anyagaid vannak? Akkor csatlakozz Te is a Völgység Portál nevű civil kezdeményezéshez és helyt adunk publikációidnak!

Kattints ide és írj nekünk!

A kakasdi Bezerédj Amália Általános Iskolában a november hagyományosan az egészség hónapja. A diákok hulladékból szobrokat készítettek, és sportversenyeken vettek részt. A védõnõ a felsõ tagozatosoknak a felvilágosítás mellett a helyes táplálkozásról is tartott elõadást, illetve az iskola benevezett a Mindenünk a gabona címû pályázatra, melynek feladatai szintén kapcsolódtak az egészséges táplálkozáshoz.

Megszerveznék Váralján az elszármazottak találkozóját, amennyiben igény mutatkozik rá. Aki szívesen részt venne egy ilyen összejövetelen, jelezze az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre a nevével és elérhetõségeivel együtt.

A Mórágyi Független Roma Egyesület Csillagos ég tánccsoportja második helyezést ért el Pécsett az elsõ regionális tehetségkutató versenyen. A Kultúránk gyermekeinkben él tovább címû tudáspróbát a Dél-zselici Cigány Szövetség rendezte meg, 90 résztvevõvel.

Bonyhádon rendezték meg november 9-én a 6. Országos Német Nemzetiségi Néptánc Fesztivál egyik minõsítõ elõválogatóját. A fellépõ csoportok közül öt kapott arany minõsítést. õk - a nagymányoki, a mórágyi, a mecseknádasdi, a véméndi és a vecsési együttes - továbbjutottak a veszprémi gálára. Ezenkívül hét csoport részesült ezüst minõsítésben.

Váralján lakossági fórumra és közmeghallgatásra várták a lakosságot november 7-én. A tervezett kõbányával kapcsolatban hallhattak tájékoztatót a jelenlévõk, akiknek többsége el is fogadná az elképzeléseket, ha a szállítás elkerülné a falut. Az összejövetelen sokan nem voltak ott, így az önkormányzat szétküld a településen egy kérdõívet a bányanyitás terveivel kapcsolatosan. A közmeghallgatás keretében Filczinger Ágnes polgármester számolt be az elmúlt fél év eseményeirõl, pályázati eredményeirõl.